Reabilitarea conductelor mari - GRP

Produsul

La asa numitele procedee de montaj se numara si reabilitarea prin teava scurta cu tevi prefabricate precum si captusirea totala respectiv partiala.
In cadrul acestora conductele cu profile circulare sau speciale cum ar fi de exemplu profile ovoide, tip casete sau zmeu sunt introduse sub forma de modul complet respectiv element separat prin intermediul gropilor de montaj in canalul care urmeaza a fi reabilitat iar acolo sunt montate respectiv fixate pe pozitie cu ajutorul sculelor de montaj. Materialele de executie pentru conducte folosite sunt rasinile poliesterice ranforsate cu fibre de sticla (GRP = Glass Reinforced Plastic), polietilena (PE-HD) sau betonul polimerizat.

Domeniul de utilizare

Procedeele de montaj respectiv de aplicare a unei captuseli interioare se potrivesc perfect la punerea in stare de functionare a canalelor de canalizare vizitabile. In mod deosebit trebuie mentionat faptul, ca tevile montate cu aceste procedee de reabilitare dispun de o statica proprie.

Montajul

  • Reabilitarea prin teava scurta
    Dupa amenajarea gropilor de start si a celor finale tevile cu sectiuni circulare sau cele cu sectiuni speciale prevazute sunt ridicate in groapa cu un utilaj de ridicat adecvat si asezate in groapa de start pe o constructie mobila cu cadru metallic (carucior de montaj). In urmatorul pas tronsoanele noi de teava sunt ridicate hidraulic un pic. Dupa aceea un troliu instalat in groapa de start trage caruciorul mentionat spre interiorul tronsonului de conducta, care urmeaza a fi reabilitat, transportul spre locul de montaj fiind verificat permanent de un muncitor si corectat manual daca este necesar. Dupa sosirea la locul de montaj teava noua este coborata hidraulic iar mufele si capatul ascutit sunt imbinate. Dupa fixarea pozitiei tronsonului de teava se umple rostul inelar cu material de etansare de fluiditate ridicata.
  • Captusire integrala respectiv partiala
    Prin intermediul unui camin sau al unei gropi de montaj elementele de teava sunt introduse si transportate cu caruciorul la locul de montaj. Aici tronsoanele de tevi noi se fixeaza fie cu dibluri, cu suruburi sau sunt lipite pe teava veche. Urmatoarea operatie consta din imbinarea etansa a tevilor rezultate.
      

Avantaje

Aceasta tehnica reprezinta un procedeu de reabilitare eficient cu potential tehnic si economic inalt. Cu ajutorul sculelor speciale dezvoltate de D&S pentru cazurile individuale montajul tevilor noi poate fi executat in mod flexibil si precis.
La acest procedeu de montaj se poate renunta la lucrarile pentru transferul prin pompare foarte costisitoare, care devin necesare la unele procedee de reabilitare. La fel de important este faptul, ca intreruperile datorate unor evenimente de ploi neasteptate sunt de scurta durata si posibil fara pagube. Continuarea lucrarilor poate fi realizata cu costuri reduse la un termen ulterior. Conductele reabilitate cu procedeul de montaj prezentat se evidenteaza printr-o rezistenta inalta fata de apele evacuate agresive.
Deasemeni este posibila si racordarea conductelor de ramificatii la tronsoanele captusite cu PE-HD respective cu GRP fara costuri mari.

Download