Furtun interior liner UV

Produsul

Prin furtunul interior cu intarire la lumina Firma D&S-Rohrsanierung si-a completat vasta gama de produse. Este vorba de un furtun interior din GRP format din mai multe straturi, rezistent la coroziune si chimic stabil, care este prevazut cu o folie exterioara si una interioara. Furtunul se livreaza la grosimi de perete de 3,0 pana la 15,6 mm. Ca rasini de reactie se folosesc rasini UP conform DIN 18 820 cu proprietati de modelare conform DIN 16 946-2. Prin intermediul initiatorilor UV acestea trec in alta stare.

Toate materialele de executie, precum si operatiile de instalare a furtunului sunt supuse supravegherii propri si din afara in cadrul planului de asigurare a calitatii. Cu acesta firma dispune de toate procedeele uzuale actuale, la care furtunul interior este intarit fie cu abur, cu apa sau fie cu lumina UV.

Domeniul de utilizare

Indiferent de forma sectiunii: circulara, unghiulara sau ovoida, procedeul poate fi utilizat la sistemele de canale defecte si practic la toate sectiunile transversale uzuale in domeniul de diametre nominale de la DN 150 pana la DN 1500 si la profilele ovoide de la 200/300 pana la 1000/1500. 

Montajul

Dupa montarea foliei de alunecare si montajul asa numitului dispozitiv de impachetare la capete furtunul liner impregnat din fabrica cu o rasina este tras cu ajutorul unui troliu in tronsonul, care urmeaza a fi reabiltat, apoi este instalat pe pozitie cu ajutorul aerului comprimat.
Intarirea ulterioara cu lumina UV este supravegheata in totalitate cu o camera TV montata la sursa de lumina. Dupa racirea linerului un robot de frezare deschide prin decupare conductele de racord existente. Dupa proba de etanseitate necesara tronsonul de conducta poate fi pus in functiune de regula inca in aceeasi zi de lucru. Rezultatul reprezinta o captuseala interioara etansa, strans lipita, modelata dupa forma sectiunii.

Avantaje

Avantajele procedeului fara decopertare incep a se remarca inca din executia reabilitarii: nu sunt necesare sapaturi si obstructionarile pentru riverani, pietoni precum si pentru traficul stradal sunt limitate.

Derularea rapida a lucrarilor de executie conving la fel de mult ca flexibilitatea fata de forma sectiunii si de diametrele nominale. Produsul finit se caracterizeaza prin rezistenta inalta fata de solicitarile chimice si mecanice, durata lunga de viata si prin caracteristici hidraulice excelente.

Download

Alte procedee