BlueTex Reabilitare cu furtun tesut

Produsul

La procedeul BlueTex un furtun tesut circular fara cusatura este introdus prin metoda de rasfrangere si cu ajutorul aerului comprimat in conducta care urmeaza a fi reabilitata si apoi lipit cu rasina epoxidica cu doua componente fara solvent de peretele interior al conductei vechi.

Domeniul de utilizare

Metoda este adecvata pentru reabilitarea conductelor sub presiune de apa, gaz, fluide industriale si produse petroliere din otel, fonta cenusie sau fonta ductila din domeniul de diametre nominale de la DN 100 pana la DN 1200. Sistemul de reabilitare cu furtun tesut BlueTex indeplineste dispozitiile Foii de Lucru DVGW – W270 precum si cele din “Reglementarile autoritatii de mediu inconjurator privind evaluarea igienica a materialelor in contact cu apa potabila” (Reglementarea KTW).

Montajul

Dupa amenajarea gropilor de start si finala si dupa scoaterea din functiune tronsonul de conducta se curata in prealabil mecanic si/sau se pregateste pentru o curatire cu apa la presiune inalta in functie de necesitati, se verifica peretele interior al tevii cu camera TV si se masoara pozitia si diametrul bransamentelor. Dupa aceea furtunul tesut este umplut cu o rasina epoxidica din doua componente pe transportorul cu role si prin trecerea printr-o fanta definita intre cilindri este calibrat si infasurat pe tamburul de inversare.

Avantaje

Cheltuielile de executie scazute datorate volumului redus de lucrari subterane si a unei durate scurte de executie precum si derularea executiei fara impedimente pentru riverani si pentru traficul stradal.

Download