Tehnica robotica

Produsul

Firma DIRINGER & SCHEIDEL ROHRSANIERUNG foloseste produsul Hightech de mai mult de 20 de ani si in baza numarului mare de aparate folosite este cel mai mare utilizator din lume. Piesa centrala a sistemului care functioneaza hidraulic sau electric, folosit si in cazul in care apa freatica patrunde cu presiune slaba, il reprezinta un aparat suport autopropulsat. Comanda unitatilor functionale se face prin intemediul unei camere video de pe vehiculul de baza. 
Robotii DS dispun de o putere de cca 6 CP si pot fi echipati cu diferite scule. 

Domeniul de utilizare

Robotii pot fi folositi in conducte executate din toate materialele de executie uzuale din domeniul de diametre de la DN 150 pana la  DN 800. Dispozitivele auxiliare fac posibila circulatia robotilor prin profile ovoide. Domeniile de aplicare cuprind conducte de ramificatie proeminente, sparte, ramificatii dezafectate sau care urmeaza a fi inchise, fisuri axiale si radiale, decalari ale conductelor, gauri, cioburi, depuneri solide, obstacole, radacini patrunse in conducte si mufe defecte.

 

Utilizare

Robotii sunt actionati hidraulic sau cei din generatia noua sunt actionati electric cu un electromotor puternic cu o capacitate a bateriei de acumulatori de pana la 10 ore de functionare.
Lucrarile se comanda sub supraveghere video din camera de comanda a autovehiculului de baza. Dupa frezarea locurilor deteriorate robotul de spacluire aplica prin presare o rasina epoxidica din doua componente in nutul de frezare.
O manseta de cofrare special conceputa pentru acest sistem face posibila executarea de lucrari de reabilitare in conditiile patrunderii apei freatice la presiune scazuta fara etansarea preliminara a tronsonului de conducta.
Manseta de cofrare este pozitionata de robotul de spacluire deasupra ramificatiei si un balon servind drept cofraj interior este asezat in conducta de ramificatie. O piesa de blocare determina asezarea fixa a mansetei in pozitia prevazuta. Apoi prin doua orificii este presata rasina epoxidica in ramificatia care urmeaza a fi reabilitata. Dupa intarire robotul de spacluire scoate manseta impreuna cu cofrajul sub forma de balon. Rezultatul obtinut este o conducta de racord cu suprafata neteda in totalitate spacluita fara micsorarea sectiunii transversale in zona de legatura.
 

Avantaje

Multiplele posibilitati de implementare reprezinta unul din punctele forte ale robotului, ale carui performante de frezare contribuie decisiv atat la calitatea executiei cat si la durata de viata a reabilitarii.

Download