Reabilitarea conductelor prin introducerea unei tevi noi

Produsul

La montajul conductelor conform Foii de Lucru DVGW – GW 320-1 (editia 02/2009) “Inlocuirea conductelor de gaz si apa prin tragerea sau impingerea unei tevi in interior cu spatiu inelar” se diferenteaza trei procedee: reabilitarea tronsonului de conducta rectiliniu fara decopertare, reabilitarea cu teava lunga si reabilitarea cu teava scurta. In conformitate cu conditiile cadru tehnice ale respectivului procedeu tevi executate din materialele PE, GRP, PVC, otel sau alte materiale cum este de exemplu fonta sunt introduse in tronsonul care urmeaza a fi reabilitat. Alegerea procedeului se face in functie de situatia locala si de caracteristicile solicitate pentru conducta noua.

Domeniul de utilizare

Reabilitarea (reabilitarea traseelor rectilinii de tevi, teava lunga si teava scurta) poate fi implementata in domeniul conductelor de apa, gaz si apa evacuata precum si de fluide  industriale pentru aproape toate tipurile de deteriorari, daca este acceptata o reducere a sectiunii transversale a tevii existente. La reabilitarea cu tevi noi se monteaza o teava noua, functionala in sectiunea tevii vechi existente.

Montajul

O curatire profesionala - de exempu mecanica, hidraulica sau cu apa la presiune inalta - creeaza premiza pentru o introducere fara probleme a tevii noi in tronsonul care urmeaza a fi reabilitat. La reabilitarea unui tronson de conducta rectiliniu se sudeaza mai intai tevile intre ele, urmand ca dupa aceea sa fie trase in intregime in interior.
In schimb la reabilitarea cu teava lunga tevile se sudeaza in groapa de lucru si se monteaza succesiv, in timp ce, la reabilitarea cu teava scurta (se exclude din domeniul tevilor fara presiune) modulele de teava scurta sunt introduse individual in conducta care urmeaza a fi reabilitata prin intermediul caminelor existente. Dupa tragerea tevii in interiorul conductei de reabilitat spatiul inelar ramas poate fi umplut cu material de umplere. Aceasta contribuie atat la fixarea linerului cat si la transferul uniform al  sarcinilor exterioare si la inlaturarea spatiilor goale sau a efectelor de drenaj.

Avantaje

Reabilitarea teava in teava este considerata a fi o reabilitare rationala si economica. Procedeul este potrivit pentru toate diametrele nominale. In functie de materialul de executie al tevii noi pot fi introduse prin tragere lungimi de pana la 1000 m intr-un flux de  lucru continuu. Reabilitarea decurge fara perturbari considerabile ale traficului stradal si ale mediului inconjurator. Rezultatul este o conducta static autoportanta care  echivaleaza cu una noua. Costurile scazute aferente lucrarilor subterane si durata de executie scurta mentin cheltuielile totale la valori reduse.

Download

  • Reabilitare_prin_captusirea_conductelor_cu_tevi_noi.pdf

    Descărcați
    (pdf / 1 MB)