DynTec (close-fit-lining)

Produsul

La procedeul DynTec (DVGW-Foaia de lucru GW 320-2) tevile obisnuite din PE sunt micsorate in diametru in mod uniform temporar pe santier, iar apoi sunt introduse in conducta veche existenta.

Domeniul de utilizare

Sistemul DynTec este un procedeu de montare subterana noua fara decopertare. Este potrivit pentru inlaturarea coroziunii interioare si a neetanseitatilor, pentru protectia anticoroziva si pentru cresterea presiunii nominale precum si pentru reabilitarea conductelor de gaz, apa, apa evacuata si de produs care sunt in pericol de a sparge si de a se surpa. 
In functie de performanta tehnica a utilajului de reducere a sectiunii pot fi realizate lungimi de traseu de pana la 1000 m in domeniul diametrelor nominale de la DN 80 pana la DN 1200 si in domeniul treptelor de presiune de la SDR 33 pana la SDR 11.
 

Montajul

In vederea reducerii diametrelor firul de conducta din PE este tras printr-un inel matrita conic – o operatie care se executa la rece sau prin adaos controlat de caldura poate fi inlesnita operatia. Dupa montaj materialul se largeste de la sine si se asaza strans mulat pe teava veche. Rostul inelar tipic altor procedee de reabilitare nu apare la DynTec.

Revenirea materialului PE pana la dimensiunea diametrului interior al conductei vechi permite folosirea pe cat posibil de mult a sectiunii transversale existente. In functie de lungimea traseului si de diametrul tevii lucrarile de reabilitare se termina in una pana la doua zile. Dupa proba de presiune urmeaza integrarea tevii in reteaua de conducte existenta prin fitinguri obisnuite din comert.

Avantaje

Rezultatul reabilitarii cu DynTec echivaleaza cu montarea unei conducte static autoportante noi. In baza faptului ca teava noua se asaza strans mulat, close-fit, de peretele tevii vechi, nu se produce aproape nici-o reducere a sectiunii transversale. Eficienta rezulta din costurile de executie scazute si din durata scurta a executiei. Reabilitatea decurge fara perturbari mari pricinuite riveranilor, traficului si mediului inconjurator.

Download