Reabilitarea caminelor si a constructiilor

Reabilitarea cu materiale de constructie minerale si captusirea manuala cu GRP

Calificarea personalului

Pentru o reabilitare performanta si o prelungire a duratei de viata a constructiilor destinate apei evacuate si apei pluviale angajatii nostri calificati si instruiti la zi va stau oricand la dispozitie. Premiza pentru o executie manuala specializata a lucrarilor de reabilitare este data de documentele justificative de calificare valabile din cadrul firmei, cum sunt confirmarile SIVV si cele privind acoperirea materialelor cu un strat protector. Tehnica securitatii muncii si instruirile sunt firesti in firma noastra.

Domeniu de utilizare

Domeniul de utilizare a reabilitatii manuale D&S cuprinde toate constructiile care sunt in legatura cu solul, din beton si din caramida sub forma de camine, constructii speciale, instalatiile de decantare si canalele vizitabile avand profile ovoide sau circulare mai mari sau egale cu DN 800.

Posibilitati de reabilitare

In constructiile de camine si in canalele vizitabile deteriorarile pot fi remediate fiabil si competent prin reabilitare conform directivelor SIVV. Pregatirea intensa a aderentei suportului este o alta caracteristica a calitatii. Oferta noastra cuprinde:

 • remedieri de fisuri si rosturi
 • remedieri de goluri si de parti lipsa din peretii conductei
 • indepartarea radacinilor si a depunerilor
 • reabilitarea conductelor de racord neetanse, partial sparte si gresit montate, a mufelor si a ramificatiilor
 • aplicarea unui strat mineral (PCC) la constructiile de camine
 • aplicarea unui strat de rasina sintetica la camine
 • reabilitarea / innoirea paturilor si bermelor caminelor
 • etansarea suprafetelor impotriva infiltratiilor de apa freatica cu ajutorul tehnicii de injectare
 • captusirea cu GRP sau cu elemente ceramice
 • montarea / inlocuirea elementelor de constructie ale caminelor importante pentru securitate, cum ar fi scarile verticale, carligele si ghearele de picior.

Pregatirea suportului pentru reabilitare conform Directivelor SIVV reprezinta in firma noastra un lucru de la sine inteles.

Avantaje

Avantajele reabilitarii fara decopertare cu mortare PCC, rasini sintetice si prin injectare se remarca inca la executia reabilitarii. Sapaturi si inlocuiri nu se fac, impedimentele pentru riverani precum si pentru traficul pietonal si cel stradal se mentin in limite acceptabile. Derularea rapida a executiei convinge la fel de mult ca si costurile rezonabile ale reabilitarii.

Produsul finit se evidenteaza prin rezistenta sa inalta fata de solicitarile chimice, mecanice si prin durata lunga de viata.
 

Captusirea caminului cu furtunuri

Produsul

La captusirea caminului se foloseste un furtun GRP (Glass Reinforced Plastic) fara cusatura din fasii din fibre de sticla impregnate cu rasina sintetica, care ajunge de la berma caminului pana la muchia superioara a strazii. Sistemul asa numit Stand-Alone este confectionat la dimensiunile cerute in unitatea de productie si apoi este livrat gata pregatit pentru instalare pe santier. Datorita flexibilitatii ridicate a materialului de executie furtunul de captusire poate fi adaptat individual, la camine cu colturi, zidite si ovale chiar si la cele cu modificari mari ale sectiunii transversale. Rapiditatea executarii lucrarilor de reabilitare este un alt avantaj. Intarirea furtunului se face cu ajutorul unui lant de lumini UV. Trebuie adaugat faptul, ca furtunurile monolite de camin avand grosimea de pana la 15 mm, foarte bine intarite, in baza stabilitatii lor ridicate imbunatatesc statica constructiei caminului vechi sustinand-o.
Clientul obtine un produs, care in baza conditiilor de productie constante si a masurilor de asigurare a calitatii stricte se livreaza la locul de montaj la o calitate omogena.

Domeniul de utilizare

Furtunul pentru captusirea caminelor este potrivit pentru constructii de camine din domeniul de diametre nominale de la DN 800 pana la DN 2000 si se poate adapta aproape la toate geometriile caminelor. Mai mult sistemul necesita o durata de instalare scurta, poate fi utilizat si la camine pentru statii de pompare iar stabilitatea inalta sustine statica constructiei caminului vechi. Sunt folosite rasini poliesterice nesaturate, care sunt adecvate pentru ape evacuate orasenesti. In cazul cerintelor speciale de stabilitate chimica sunt puse la dispozitie si rasini vinilesterice. Masurile de asigurare a calitatii extinse asigura calitatea omogena precum si mentinerea starii bune fara intretinere si pe durata lunga. 

 

Montaj

Inainte de montarea furtunului in camin, se face curatirea prin intermediul apei la presiune inalta de pana la 400 bar. Toate dispozitivele de acces in camin si alte obstacole trebuie indepartate. Sparturile si locurile cu deteriorari grave sunt reprofilate cu mortar de reparare camine. In cazul infiltrarilor mari, daca este necesar, se executa o etansare preliminara. 
Furtunul de camin impaturit se atarna in interiorul caminului si se calibreaza cu aer comprimat, pentru ca materialul furtunului sa se aseze dupa forma pe peretele caminului. In continuare se efectueaza intarirea cu o sursa de lumina UV. Intarirea este supravegheata cu camera TV iar principalii parametri, care sunt presiunea si viteza de intarire sunt inregistrati. Apoi se taie scurt furtunul in partea de jos si in cea de sus si se leaga la talpa si la gatul caminului in zonele de trecere. 

 

Avantaje

Captusirea cu linerul de camin reprezinta un procedeu de renovare, care datorita inaltei calitati ofera o durata de viata deosebit de lunga. Prin utilizarea rasinilor de poliesteri si vinilesteri constructia este protejata impotriva coroziunii. Grosimea peretilor poate fi adaptata static la presiunile apei freatice predominante si sustine suplimentar statica constructiei vechi a caminului. Nu este necesara consolidarea partii conice a caminului si datorita executiei rapide circulatia in zona este foarte putin afectata. 

Download

 • Reabilitarea_caminelor_si_a_constructiilor_ro.pdf

  Descărcați
  (pdf / 1 MB)