Compact Pipe

Produsul

Teava compacta, Compact Pipe, se confectioneaza ca o teava standard conform normei DIN 8074 la grosimi de perete corespunzatoare. Chiar din executie in unitatea de productie produsul se supune deformarii tipice pentru procedeul de reabilitare. Teava din HD-PE este indoita axial in forma de C, in conditii definite.

Din motive tehnice de infasurare si montaj cuta este situata pe partea laterala a tevii. Reducerea de sectiune transversala obtinuta de pana la 35 % usureaza tragerea tevii prin caminele existente sau introducerea in conducta care urmeaza a fi reabilitata. In functie de dimensiunea nominala pot fi infasurate pe tambur si apoi introduse in conducta mai multe sute de metri.
 

Domeniul de utilizare

Compact Pipe este un procedeu adecvat reabilitarii de conducte de apa, industriale, de gaz si de canalizare executate din materiale cum ar fi otelul, fonta, ceramice sau beton in domeniul de diametre de la DN 100 pana la DN 500.

Montajul

In cadrul procedeului Compact Pipe o teava HD-PE deformata in forma de C chiar din fabrica este introdusa prin tragere in tronsonul dintre camine in prealabil curatit. In continuare, in derularea operatiilor de reabilitare presiunea si caldura sunt acei factori care determina teava PE sa se aseze prin asa numitul Memory-Effekt "close-fit" pe peretii interiori ai tevii vechi.

Avantaje

Sistemul de captusire Close-fit este utilizat avantajos indeosebi acolo, unde inaccesibilitatea tronsoanelor, traficul rutier intens sau constructiile auxiliare costisitoare nu permit executia reabilitarii in sistem deschis.
Reabilitarea cu Compact Pipe reprezinta o reabilitare de calitatea unei conducte nou montate. Rezultatul obtinut consta dintr-o teava static autoportanta si rezistenta la solicitari, care satisface neindoielnic criterii economice stricte. In completare pe langa durata scurta de montaj se mentioneaza si avantajul, ca de regula spre deosebire de lucrarile de montaj conducte in sistem deschis nu sunt necesare decopertari. Prin aceasta perturbarile pricinuite riveranilor precum si circulatiei pietonale si rutiere sunt mentinute in limite acceptabile.

CP-ZA 2012

Produsul

Profilul nou tip palarie CP-ZA 2012 este o dezvoltare de produs conceput de firma Diringer & Scheidel Rohrsanierung impreuna cu producatorul de sistem Compact- Pipe. Este folosit ca procedeu de completare a sistemului de inlocuire a conductelor, care au fost reabilitate cu procedeul Compact- Pipe. Ansamblul de piese al palariei este constituit dintr-un furtun textil flexibil impregnat cu rasina si un bor din HD-PE avand o serpentina de incalzire aplicata si elemente de etansare speciale.

Domeniul de utilizare

Ansamblul de piese denumit palarie CP-ZA 2012 este destinat racordarii ulterioare a ramificatiilor de conducte in sistem de executie inchis. Piesa denumita palarie imbina conducte si bransamente de conducte cu curgere  libera, care au fost reabilitate cu un liner HD-PE. Avand o lungime de pana la 40 cm acopera prima mufa din canalul de racord respectiv din bransament. Piesa CP-ZA 2012 este folosita pentru bransamente avand diametre nominale de la DN 100 pana la DN 200 si pentru colectoare principale incepand cu DN 250 pana la DN 500.

Montajul

Cu ajutorul aparatelor de pozitionare robotizate piesa palarie este montata dinspre colectorul principal avand diametre nominale incepand de la DN 250 pana la Dn 500 in canalul de racord respectiv bransament dupa care se imbina cu acesta preluand forma si solicitarile sale. 
La locul de montaj borul din HD-PE este presat de peretele tevii cu o presiune data si in conditiile respectarii parametrilor de incalzire indicati initial si legat la teava Compact-Pipe executata din acelasi material prin serpentina de incalzire. Toti parametrii relevanti pentru sistem sunt documentati. Furtunul textil flexibil strans legat de borul PE-HD, este impregnat cu rasina si cu ajutorul unei sac membranos flexibil este rasfrant in canalul de racord. Laminatul este apoi intarit la temperatura mediului ambiant (la rece). Rezultatul obtinut dupa intarirea furtunului textil flexibil consta dintr-un racord bine integrat in retea. Cu acest procedeu pot fi racordate chiar si racordurile care nu sunt in unghi drept fata de colector.

Avantaje

Prin legarea bransamentelor prin procedeul CP-ZA 2012 se obtine un racord etans si sigur fata de infiltratiile exterioare de apa. Costuri de executie scazute datorate unei durate de executie scurte precum si derularea operatiilor de executie fara perturbari mari pricinuite riveranilor si circulatiei stradale. 

Download