Furtun pentru bransamente

Produsul

Tehnologia de captusire cu un furtun s-a dezvoltat in ultimele decenii ajungand sa reprezinte cel mai important procedeu de reabilitare fara decopertare a retelelor de canalizare montate subteran, fara presiune. In vreme ce mult timp diametrele uzuale ale canalizarii publice de DN 250 pana la DN 1000 si mai mari reprezentau domeniul principal de implementare a procedeelor de reconditionare, intre timp s-a ajuns ca reabilitarea bransamentelor si a conductelor subterane din domeniul de diametre mici sa faca parte din standard. Conductele defecte pot fi reabilitate economic si durabil pe parcele de teren, in subteran sau in locuri greu accesibile sub corpuri de cladiri. Pe langa solutiile individuale, adaptate la conditiile date de clienti, la rezultatele optime ale reabilitarii contribuie in mod deosebit si o tehnica elaborata in detaliu: toate componentele necesare pentru montarea furtunului de captusire interioara sunt prevazute cu comanda electronica. Mai mult este utilizata o instalatie de impregnare mobila – un mod de operare, prin care pretentiile privind calitatea retelei de canalizare publica sunt transpuse in domeniul bransamentelor private.

Domeniul de utilizare

Domeniul de utilizare al reabilitarii de bransamente cuprinde conducte avand diametre nominale mici de la DN 100 pana la DN 300, care sunt caracterizate prin raze de curbura mici si curbe pana la 90°. In concordanta cu acestea se foloseste un furtun tesut respectiv din pasla ranforsata foarte extensibil si capabil sa parcurga curbe. Acesta este pregatit pentru montaj abia la locul de montare intr-o instalatie de impregnare mobila, care este dotata cu un dispozitiv de amestecare care include rezervoarele pentru rasina si intaritor avand temperaturi mentinute moderat si o cale de rulare cu cilindri. Componentele sale sunt puse foarte bine de acord cu procedeul: instalatia de amestecare complet automatizata cu comanda SPS lucreaza in sistem inchis. Rezervoarele de rasina si de intaritor dispun de un volum de cca 800 kg si sunt complet climatizate. In acest mod temperatura rasinii poate fi mentinuta constanta, independent de influentele exterioare. Cantitatile definite de rasina si de intaritor sunt transportate de o pompa de circulatie reglabila la malaxorul pentru materiale de constructie si combinate fara adaos de aer, in continuare sunt introduse in furtunul din impaslitura vidat iar apoi sunt calibrate.

Avantaje

Toate datele relevante pentru sistem sunt documentate si supravegheate permanent prin intermediul aparatelor de masura electronice. Aceasta reprezinta un avantaj fata de celelalte tehnici de reabilitare, la care furtunul este livrat deja impregnat la locul de montaj, sau unde operatii cum ar fi amestecul de rasina cu intaritor precum si impregnarea se executa manual. Astfel evenimentele neprevazute de pe santier pot fi gestionate controlat; in afara de aceasta la transportul unui furtun neimpregnat nu apar dificultati logistice. In final este realizata o calitate in executie, care echivaleaza cu cea a canalului principal - in ceea ce priveste parametri cum sunt etanseitatea, statica sau grosimile peretilor la care trebuie sa se ajunga.
Produsul detine acordul general de supraveghere a constructiilor emis de Institutul German pentru tehnica constructiilor (DIBt). 
  

Download