DS furtun din impaslitura ranforsata introdus prin inversare

CityLiner

Produsul

La reabilitarea conductelor prin procedeul DS CityLiner ® un furtun din impaslitura ranforsata cu un strat aplicat la exterior este impregnat in vid cu o rasina epoxidica intr-o instalatie de impregnare mobila la fata locului chiar inainte de montaj in conditii de calitate definite si apoi calibrat sub control.

Domeniul de utilizare

Procedeul DS CityLiner poate fi utilizat la conducte cu curgere libera si la cele sub presiune pentru aproape toate tipurile de deteriorari. Procedeul nu este dependent de materialul de executie al conductei si de forma sectiunii transversale a canalului care urmeaza a fi reabilitat. De regula domeniul de aplicare cuprinde diametre nominale de la DN 200 pana la DN 800 la diferite lungimi de inversare de pana la 300 m si mai mari. Cu furtunuri care pot trece usor prin curbe pot fi reabilitate mai ales trasee de conducte cu schimbari de directii si chiar subtraversari de conducte de apa evacuata. Un alt avantaj il reprezinta montajul cu capatul deschis. Daca caminul de capat nu este accesibil, atunci CityLiner-ul din domeniul de diametre de pana la DN 600 poate fi montat cu capat deschis. 

Montajul

Inainte de inversarea furtunului se pregateste tronsonul de conducta care urmeaza a fi reabilitat cu ajutorul tehnicii robotice. Chiar inainte de montaj are loc o curatire hidrodinamica si o inspectie TV. Dupa impregnare furtunul este rasfrant si impins prin intermediul aerului comprimat sau al presiunii apei in tronsonul pregatit pentru reabilitare. Intarirea se face cu apa folosita la inversare sau cu abur supraincalzit la inversarea cu aer comprimat. Rezultatul consta dintr-un produs, al carui standard si a carui calitate corespund inaltelor cerinte ale unei impregnari intr-o unitate de productie. In cadrul ultimei operatii de lucru un robot-freza deschide prin decupare conducta de ramificatie existenta. 

Instalatia de impregnare

Pregatirea furtunului din impaslitura ranforsata se face in instalatia de impregnare D&S CityLiner. Este vorba de o instalatie mobila de impregnare, ale carei componente au fost adaptate foarte bine la procedeu de catre firma DIRINGER & SCHEIDEL ROHRSANIERUNG. Instalatia de impregnare complet automatizata cu comanda SPS lucreaza in sistem inchis. Rezervoarele de rasina si de intaritor dispun de o capacitate de 3.000 kg si sunt complet climatizate. In acest mod temperatura rasinii poate fi mentinuta la valori constante fara a fi afectata de influentele exterioare. Cantitatile de rasina si de intaritor bine definite sunt transportate prin intermediul unei pompe reglabile la malaxor, sunt combinate fara adaos de aer si in continuare sunt introduse in furtunul din impaslitura ranforsata vidat iar dupa aceea sunt calibrate. Toate datele relevante pentru sistem sunt documentate si supravegheate permanent de aparatele de masura electronice integrate de catre producatorul de sistem. Calibrarea componentelor se realizeaza la perioade ciclice stabilite de producator. 

Avantaje

Avantajele prezentate de DS-Cityliner si de instalatia de impregnare mobila sunt evidente: fata de alte tehnici de reabilitare, la care furtunul este livrat la santier deja impregnat, procedeul ofera un nivel maxim de flexibilitate. Evenimentele neprevazute de pe santier pot fi controlate la fel de bine ca si eventualele disfunctionalitati aparute in cursul executiei intr-o unitate de productie cum ar fi de exemplu modificari de dimensiuni si de mase. In afara de acestea la transportul unui furtun neimpregnat nu apar dificultati logistice. Un alt castig pentru siguranta beneficiarului si a utilizatorului: produsul dispune de agrementul general emis de Institutul German pentru tehnica constructiilor (DIBt).

Furtun din Poliesteri

Produsul

Furtunul DS din poliesteri reprezinta un furtun din impaslitura ranforsata impregnat cu rasina de poliesteri. Dupa transportul liner-ului confectionat si impregnat in conditii de standarde de calitate definite, furtunul este introdus cu ajutorul apei sub presiune conform procedeului de inversare in tronsonul pregatit. Prin incalzirea apei folosite la inversare se realizeaza intarirea sistemului de rasini de poliesteri.

Montaj

Procedeul este adecvat pentru reabilitarea conductelor deteriorate din domeniul de diametre de la DN 100 pana la DN 1600. Rezultatul este un produs, al carui standard si a carui calitate corespund tuturor cerintelor privind etanseitatea, capacitatea portanta statica si comportamentul hidraulic de curgere.

Avantaje

Cu furtunul din poliesteri poate fi acoperit domeniul de diametre mari si cel al cerintelor statice deosebit de  inalte. Si in acest caz avantajele flexibilitatii furtunului la trecerea prin curbe, la decalari mari de-alungul traseului si la conducte de subtraversare de apa evacuata ies in evidenta.

Download